26 Mayıs 2015 Salı

DUBAI 16- 19 NİSAN


Uzun zamandır yurtdışına çıkmamıştım... Malum minik kardeşimden dolayı :)
Son seyahatimi sizlerle paylaşmak istiyorum..

DUBAI !!

Öncelikle Dubai uçuş saatlerinden bahsetmek istiyorum. Sabaha karşı haraket eden uçaklar, bende gereksiz uyku karışıklığına neden oldu :) tamam havalanında biraz saçmalamış olabilirim ama genede güzel bir şekilde yolculuğumuzu tamamladık.


Tur olarak satın aldığımız gezimiz Dubai ye varışımızla birlikte bize için inanılmaz bir süpriz yaşattı. Havaalanına transfer için bindiğimiz otobüste babam bir anda çok ama çok sevdiği her öğretmenler gününde aradığı ve çok şey borçlu olduğunu düşündüğü ilkokul öğretmenini gördü :))
Onlarda öğretmen arkadaş grubuyla bizimle aynı turdalarmış. Birkaç minik gözyaşı ve duygusal anların sonunda gezimiz başladı.

Her zaman dediğim gibi babamın tatile iş getirmesi artık bir klasiktir. Bu sefer tatili işe getirdik :)
Dubai ye fuara gelen babama eşlik ediyoruz.
Babamı fuara uğurlayıp annemle hemen şehri gezmeye başlıyoruz.


Evet her yer uzun binalar la kaplı.Hepsinin farklı bir mimarisi var. Tüm şehirde işmerkezleri, oteller, avmler,plazalar vs . gözünüz yukarda bakıp duruyorsunuz. Hersey yeni, temiz ve gösterişli..




Burj Al Arab a gidiyoruz.Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli.Özelliği bu :) yani lüks ve pahalı oluşu. İnsanlar bu yüzden önünde resim çektiriyo. :))
Deniz muhteşem. Annem ve ben kumun keyfini çıkarıyoruz..


Palmiye adasına geçiyoruz. Adanın üzerinde yine lüks ve pahalı evler, residencelar var. Onlara bakıyorsunuz.Adanın sonunda da gördüğünüz Atlantis the palm otel var. Tur falan düzenleniyormuş içine. Bütün otobüsler önünde durup resim çektiriyo. Bana biraz tuhaf geldi. :)))


Otelimize geçip, annemle biraz dinlenip,yemek yiyoruz. Bu tatil yalnız diilim ayıcıkda bizimle, çünkü ayıcık güneşi çok sever :)

Akşam olunca babam geldi.hepbirlikte Burj Khalifa ya gittik. Dubai mall ( en lüks avm ) un hemen yanında bulunan dünyanın en uzun binası, önünde çok güzel müzik eşliğinde su gösterileri yapılıyor.
Aynı yerde çok şık restoranlar var. bizde hem göseri izleyip hemde yemek yedik.Gerçekten de çok keyifliydi.










2.günümüz de harika bir süpriz daha yaşadık. :) Annem fotoğrafımızı instagramde paylaşınca arkadaşlarımız bizi görmüş ve mesaj atmış.
Bodrum tatilinden  İngilterede yaşayan arkadaşım Edizi hatırlarsınız. Artık Dubai ye yerleşiyorlarmış. Onları görmek harikaydı. Jumeriah otelinde kalıyorlardı. öğle yemeğinde buluştuk. Ediz bana harika bi deve hediye etti :) 


Artık istanbulda buluşmak dileğiyle...

Öğleden sonra Safari turu vardı.Benim heyecanla beklediğim an artık geldi. Kocaman beyaz jeeplere bindik. Her yer kum düşünsenize .. Benim için bir cennet.




Gün batımının ardından kurulan büyük bir alanda eğlence vardı. Yemek danslar vs. Ben gene kumdan kafamı kaldırmadım. Babamla nargile keyfi bir başka tabii..



3. günümüzde tüm şehri dolaşmaya karar verdik. Kırmızı harika otobüsle tüm şehri gezdik. Tüm şehir 3 bölümden oluşuyor zaten. Eski bölüm, jumeriah bölümü ve marina bölgesi.



Akşam marinaya gittik. Yemek yedik. Çok güzel mağazalar , cafeler vs. var. En beğendiğimiz bölgesi diyebilirim. Edizlerle karşılaştık yine, artık onlar marina bölgesinde yaşayacaklarmış zaten :) Artık bol bol ziyarete geleriz.


Dubai seyehatimiz böyle geçti.. Tekrar gelirmiyiz? Ediz olduğu için evet. Ama bana göre kışın yaz tatili yapmanın şehrin en büyük cazibesi olduğunu düşünüyorum.

Herkese sevgiler....